Almás máj "Gasztroangyal"
sponsored links
Hozzávalók: Kevés mennyiségbõl készítettem ami kettõnknek volt elég azt írom le: 1 db alma, 3 db csirkemáj, 1 db vöröshagyma, fûszerek: só, õrölt bors, tárkony, 3 evõkanál tejföl 1 teáskanál tejszín, kevés vaj és zsír.( Nagyobb mennyiség esetén ízlés szerint lehet növelni a hozzávaló anyagokat!)
?
Elkészítése: Almát megmostam magházát kivettem és felkarikáztam. Májat megmostam és apróra vágtam, vöröshagymát szintén kockára daraboltam. Kevés vaj és zsír keverékét felforrósítottam ebbe tettem az alma szeleteket mindkét oldalát kicsit sütöttem majd kivettem az edénybõl. Ebbe a zsiradékba pakoltam a feldarabolt májat fûszereztem kicsit pirítottam és ezt is kiszedtem az edénybõl. A megmaradt zsiradékba tettem a hagymát amit dinszteltem ezután beletettem a májat ráöntöttem a tejföl és tejszín keverékét ekkor sóztam és készre fõztem! Tálalásnál pakoltam a májat az almára és rizst tettem mellé köretnek . Nagyon finom volt így a sült almával !
Jó étvágyat!